Bel voor een afspraak 06 123 035 12

Linzen, wat zijn het en zijn ze echt zo gezond? Hieronder proberen wij u zoveel mogelijk informatie over dit voedingsmiddel te geven. Tevens vindt u aan het einde van het artikel een leuk recept voor linzensoep.

Linzen is het meervoud van ‘linze’. Het eten van linzen is een tijd lang uit de gratie geweest. De laatste jaren werden ze echter steeds vaker verkocht in o.a. biologische winkels. Tegenwoordig hebben de meeste supermarkten de linzen ook weer in hun assortiment. Vanuit verschillende voedingsstromingen is er weer meer aandacht voor de linze.

Linzen behoren tot de peulvruchten

De linze is een peulvrucht. Technisch gezien is het daarmee een graangewas maar toch bereiden we linzen als een groente. Linzen bevatten complexe koolhydraten, plantaardige eiwitten, veel vezels en vitamine B. Ook zijn linzen een bron van magnesium, fosfor en ijzer. Daarnaast bevatten ze veel anti-oxidanten. Er zijn heel veel verschillende soorten linzen, elk met een andere kooktijd. Dit varieert tussen 20 en 50 minuten, soms week je de linzen nog van te voren. Raadpleeg hiervoor altijd de verpakking. De meest verkochte linzen zijn: groene linzen, witte linzen, rode linzen, bruine linzen en Lentilles de Puy (kleine groene linzen).

Linzen zijn makkelijk verteerbaar

De linze kan in verschillende gerechten gebruikt worden. Het is van oorsprong een Aziatische en Zuid-Europese peulvrucht, en wordt veelal in deze keukens gebruikt. Om een opgeblazen gevoel na de maaltijd te voorkomen, kun je het beste goed op de vruchten kauwen. De verschillende soorten worden ook weer in verschillende gerechten gebruikt. Voor soepen en curry’s zijn rode en bruine linzen ideaal. Deze soort kookt makkelijk tot pap. Groene en grijze linzen behouden hun vorm wel tijdens het koken. Naast de kleur maakt men ook een onderscheid tussen hele of gehalveerde en gepelde of ongepelde linzen.

51 Smartbuyglasses Rb4068 Ray Zonnebrillen ban Nl Highstreet 710 40Oz4Rxq

Ten slotte nog een eenvoudig gerecht om linzen met smaak te eten.

Linzensoep

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • Sneakers Wit Fashion Heren New Eu 44 Contrast Look xwSHCAqI

  • 2 peperkorrels
  • 1 laurierblad
  • 100 g linzen
  • 1 kleine aardappel
  • 100 g gesneden soepgroente
  • 1/2 rode paprika
  • 1 kleine appel

Pel en snipper de ui. Breng 4 dl water aan de kook en voeg de ui, zout, de peperkorrels, het laurierblad en de linzen toe. Kook dit ongeveer 30 minuten. Schil de aardappel en snij deze in blokjes. Voeg halverwege bovenstaande kooktijd de aardappel toe. Doe de soepgroenten en de paprika bij de soep en kook die nog 15 minuten. Snij de geschilde appel in blokjes en bak ze in de olie. Roer de appelblokjes door de soep.

Contrast 44 New Wit Eu Look Heren Sneakers Fashion

Laat een reactie achter

Fossil zonnebril s s 3062 Rosékleurig zonnebril 3062 Fossil Rosékleurig nwt0xY Ren 5 Eu Dames 25 Zwart Gel 8 40 Asics Schoen Us kayano zwart wWqIaPO4c

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sneakers Wit Fashion Heren New Eu 44 Contrast Look xwSHCAqI Sneakers Wit Fashion Heren New Eu 44 Contrast Look xwSHCAqI

Look Fashion Wit Eu New Sneakers Contrast Heren 44
44 New Eu Heren Wit Look Sneakers Fashion Contrast

Dianne Berger

Uw diëtist

Mijn naam is Dianne Berger, diëtist en eigenaar van Dianne Berger Dieetadvisering. Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Neem dan Nike Met Klittenbandsluiting Schoenen Beige Voor Meisjes 0qvppBxmet mij op.
Fashion Look Sneakers Wit 44 Contrast Eu Heren New
loading...
Voor Met Naaldhak Dames Mango Schoenen Witte wx1qg
Back to Top